Belangrijk voor Sinterklaas en Kerstman: "Dan zijn Lego en Barbie het goedkoopst"

door: STS
Lego - Kerstman - speelgoed
Afbeelding bron: Pixabay

November staat voor de deur, en dat betekent dat het voor Sinterklaas - en straks ook voor de Kerstman - stilaan tijd wordt om inkopen te gaan doen. Maar wanneer is het beste moment daarvoor?

Dat onderzocht Testaankoop. "We hebben eens onderzocht wat de beste periode is om speelgoed te kopen zoals Lego, Duplo, Playmobil, Fisher Price, enzovoorts, de merken die de kinderen graag hebben", zei Laura Clays van Testaankoop op Radio2.

"We hebben een jaar lang voor elk van die merken vijf à tien producten in het oog gehouden op heel wat verschillende webshops, om te kijken hoe de prijzen evolueren en wanneer de Sint en de Kerstman het best hun aankopen doen."

Wanneer is Lego het goedkoopst?

"Het hangt wat af van merk tot merk. Als we kijken naar Lego en Duplo, dan is dat eigenlijk die periode dat de Sint in het land is om de cadeautjes te gaan kopen, dus in december. Dat is de typische periode voor Lego en Duplo, en dat kan wel heel wat schelen."

"Wat dat kost toch wel wat, zo'n Lego-set. Je zit al snel aan 50 euro, dat is de gemiddelde prijs die we zagen van negen Lego-producten. In december zakt dat toch wel heel erg vaak onder die 50 euro. Terwijl het in januari al wel eens 60 euro wordt."

"Nog een goede periode voor Lego en Duplo is die van eind maart tot half april. De periode van de communiefeesten en lentefeesten."

Wanneer is Barbie het goedkoopst?

"Als we kijken naar Barbie, nog zo'n topper, zien we juist het omgekeerde. Daarbij zijn die periodes de duurste. We zien dat Barbie in januari het goedkoopst is. Ook begin mei en bij het begin van het schooljaar zijn Barbiepoppen goedkoper."

Bespaar geld op de aankoop van gezelschapsspelletjes

"Gezelschapsspelletjes volgen meer de logische prijsevolutie van Barbie, dus ook die zijn begin januari plots een pak goedkoper. Gemiddeld is het verschil tussen december en januari ongeveer 10 euro. Ook in augustus zijn gezelschapsspelletjes een pak goedkoper."

Volg Redactie24 nu op Instagram