Omstaanders filmden stervend meisje onder bus: "Onaanvaardbaar en onfatsoenlijk, deze straf riskeren ze"

door: STS
Politie - station Genk
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Het ongeval dat donderdag het leven kostte aan een 15-jarig meisje, krijgt nog een staartje. Er werden beelden gemaakt door omstaanders en die werden online gezet.

Donderdag liep het rond 11.30 uur mis aan het station van Genk. De 15-jarige Ilayda werd er bij het oversteken van de weg gegrepen door een bus van De Lijn en overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Meteen na het ongeval doken er online vreselijke beelden op van het meisje. "Politie en parket zijn vastberaden om daar iets aan te doen", viel te horen op VTM.

"Ze noemen dit onaanvaardbaar en onfatsoenlijk. De politie gaat die beelden nu bekijken en proberen te achterhalen wie die gemaakt heeft. Ze zullen proberen die mensen te identificeren en dan een proces-verbaal opstellen voor het maken en verspreiden van extreem gewelddadige beelden."

Makers riskeren gevangenisstraf en boete

"En daar staan toch wel strenge straffen op. We spreken over gevangenisstraffen van één maand tot twee jaar, en geldboetes die kunnen oplopen tot 16.000 euro. Dat is toch een duidelijk signaal dat politie en parket vinden dat dit totaal niet kan."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp