Anderlecht behaalt indrukwekkende 9 op 9, maar beseft dat het zichzelf bijna in problemen bracht

door: MaR
David Hubert
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht heeft met een 2-0-overwinning op Ludogorets een perfecte start in de Europa League veiliggesteld. De ploeg behaalde een indrukwekkende 9 op 9, maar besefte na de wedstrijd dat het zichzelf bijna in de problemen had gebracht.

Anderlecht begon de wedstrijd tegen Ludogorets met veel overtuiging en wist al vroeg het overwicht om te zetten in een doelpunt. Toch waren er gemengde gevoelens bij trainer David Hubert na de overwinning.

“Ik ben tevreden met het resultaat, maar iets minder met het verloop van de wedstrijd, vooral na onze 1-0-voorsprong", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. Volgens Hubert had Anderlecht na het openingsdoelpunt meer druk moeten blijven zetten, maar zakte de ploeg juist terug.

Hubert wees erop dat het team na de eerste treffer te passief werd, zeker na een rode kaart voor Ludogorets. “Tegen tien man denken spelers soms dat de klus geklaard is, maar dat kan een gevaarlijke houding zijn", benadrukte hij.

De situatie werd bijna penibel toen Ludogorets vanuit een stilstaande fase bijna de gelijkmaker scoorde. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de voorsprong van Anderlecht behouden bleef. In blessuretijd verdubbelde paars-wit zijn voorsprong nog via een doelpunt van Anders Dreyer.

Tags