Victor Campenaerts doet gedurfde uitspraak voor sportzomer 2025: "Ik wil de Tour de France winnen"

door: MaR
Victor Campenaerts
Afbeelding bron: Photonews

Victor Campenaerts heeft besloten de overstap te maken naar Visma-Lease a Bike voor het komende seizoen. Met deze ploeg zou hij dan ook graag de Tour de France willen winnen.

Campenaerts heeft al een indrukwekkend palmares opgebouwd. Hij specialiseerde zich in het tijdrijden en veroverde onder meer de Belgische en Europese titel binnen deze discipline. Tussen 2019 en 2022 was hij zelfs werelduurrecordhouder.

In 2021 besloot hij zich te focussen op een carrière als klassiek wegrenner. Dit met als hoogtepunten ritwinst in de Giro en een indrukwekkende ritwinst in de Tour de France in 2024.

Ondanks zijn eerdere successen wil hij zich nu vooral richten op het teamwerk en het helpen van zijn ploeggenoot Jonas Vingegaard. Al moet hij wel eerst de Tourselectie van Visma-Lease a Bike halen.

“Ik denk dat ik nog kan winnen, maar dat het moeilijk is om iets te doen dat groter is dan het winnen van een etappe in de Tour of het verbreken van het werelduurrecord”, zegt Campenaerts tegenover Het Nieuwsblad. “Het zou nu mooi zijn om onderdeel te zijn van de ploeg die de Tour de France wint. Daar ben ik heel gemotiveerd voor. De selectie halen zal al moeilijk worden, maar dat is wel wat ik wil.”

Tags