Politie zoekt haastig naar dieven die al minstens 13 feiten pleegden in korte tijd

door: PMN
Politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie is haastig op zoek naar een bende. Die zorgt voor ongerustheid. De dieven pleegden al minstens 13 feiten in korte tijd.

Heel wat inwoners van Kortrijk werden deze week het slachtoffer van een autodiefstal. De inbraken deden zich voor aan de rand en centrum van de stad. De dieven braken in bij auto’s die langs de weg geparkeerd stonden.

“De politiezone VLAS voert momenteel het onderzoek, met gebruik van camerabeelden, naar de mogelijke verdachten die in aanmerking komen voor deze reeks van diefstallen uit en inbraken in voertuigen”, klinkt het bij de politie.

“Op zondagmorgen stelden heel wat inwoners vast dat er spullen uit hun auto verdwenen waren: cash geld, parfum, bankkaarten, sleutels, laptop, (zonne)bril, sigaretten …”

“Als de verdachten echter iets kostbaars zagen liggen in een wel goed afgesloten auto, dan sloegen ze een zijruit in om zo toch in de auto te geraken en de buit mee te graaien. De jammerlijke vaststelling is dat er nog mensen zijn die hun auto ongesloten op straat of oprit achterlaten, en er dan nog kostbare zaken zichtbaar in laten liggen.”