Politie waarschuwt alle auto-eigenaars voor nieuwe dieventruc: "Zo gaan ze te werk, en dit kan je ertegen doen"

door: STS
Autodiefstal
Afbeelding bron: Unsplash (Archieffoto)

De politie waarschuwt voor een nieuwe manier waarop autodieven te werk gaan. Donderdagnacht werden er zo nog drie voertuigen gestolen.

De diefstallen deden zich voor in Groot-Menen. Er werden vijf aangiften gedaan. Het ging om drie gestolen voertuigen én twee pogingen. "Opmerkelijk is dat de voertuigen hoofdzakelijk van de merken Peugeot en Citroën zijn", weet de Krant van West-Vlaanderen te melden.

De politie van zone Grensleie waarschuwt auto-eigenaars dan ook (opnieuw) voor het fenomeen 'mouse jacking'. "Moderne auto’s bieden gemak met sleutelloze toegang, maar helaas zijn dieven steeds slimmer geworden. 'Mouse jacking' is de nieuwste trend, waarbij dieven het signaal van je sleutel hacken om je auto te openen en weg te rijden."

"Er zijn enkele eenvoudige manieren om jezelf te beschermen: vergroot de afstand. Zorg ervoor dat de afstand tussen de auto en de sleutel groot genoeg is (minimaal 15-20 meter), zodat er geen radiocontact meer is tussen zender en ontvanger."

"Gebruik een kooi: stop je autosleutel in een speciaal ontworpen Faraday-doosje. Deze zijn te koop, maar je kunt ook een metalen doos, een kluisje of zelfs de koelkast gebruiken om het signaal te blokkeren."