Maxime Meiland misnoegd na vonnis: “Betekent niet dat het niet gebeurd is”

door: ASX
Afbeelding bron: Instagram @maximemeiland

Begin dit jaar deed Maxime Meiland, dochter van tv-persoonlijkheid Martien Meiland en Erica Renkema, aangifte van verkrachting. Het gaat over feiten die veertien jaar geleden plaatsvonden en die Maxime uitgebreid beschreef in haar biografie Misbruikt, ontspoord en nu … gelukkig!

 

Het Nederlandse Openbaar Ministerie startte daarop een onderzoek. Op vrijdag 17 mei werd het onderzoek afgesloten. “Dit onderzoek heeft geen informatie opgeleverd die de aangifte op het punt van dwang ondersteunt. Het Openbaar Ministerie komt daarom niet tot een verdenking van verkrachting”, klinkt het officieel.

Een slag in het gezicht voor de jongste dochter van de bekende interieurontwerpen. Op Instagram laat de blondine nu van zich horen. "Als iets na 13 jaar niet hard gemaakt kan worden vanwege te weinig bewijs, betekent dat niet dat het niet gebeurd is”, meent Maxime.

Ook de advocaat van Maxime gaf een korte reactie op het vonnis. “Cliënte is aan de ene kant teleurgesteld, maar aan de andere kant ook opgelucht dat dit nu achter de rug is”, luidt het in een officieel bericht. Verder liep er nog een klacht tegen Maxime wegens smaad aan de vermeende dader. “Die aanklacht werd eveneens geseponeerd.”

Maxime Meiland
Afbeelding bron: Instagram @maximemeiland