Netflix heeft opnieuw Spaanse hitserie beet: “In 2 dagen gezien, het is geweldig!”

door: WVDS
respira Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

De Spaanse serie Respira of Breathless is aan zijn opmars begonnen sinds 30 augustus. Aangrijpende scènes en emotioneel geladen situaties vervelen je geen seconde.

Deze ziekenhuisserie staat bij ons momenteel op de vierde plaats in de Netflix top 10 lijst van series. Breathless is Netflix’ eerste ziekenhuisdrama in Spanje, gemaakt door Carlos Montero (Élite).

De combinatie van medische dramatiek, persoonlijke en relationele zorgen en conflicten met patiënten en collega’s binnen het kader van een ziekenhuis doet het altijd goed.

Breathless of Respira op Netflix overtuigt Netflix-kijkers: "Geweldig"

Kijkers zijn al helemaal overtuigd: “In 2 dagen gezien, het is geweldig! Ik vond het geweldig zoals altijd, de Spaanse producties zijn super goed”, “Als u in de gezondheidszorg werkt, kijk dan naar Breathless op Netflix, u zult niet teleurgesteld zijn…” of “Wachten op het tweede seizoen, want het is heel goed”.

Het verhaal van Breathless speelt zich voornamelijk af op de spoedafdeling en de personages hebben steeds wel een persoonlijke relatie met een patiënt of collega. Zo blijken twee vrouwelijke artsen stiekem een relatie te hebben terwijl een van hen zwanger is.

Bovendien dreigt er een algehele staking uit te breken in het ziekenhuis om problemen aan te kaarten en speelt de opname van 'la presidente' voor een kankerbehandeling een politieke rol in dit maatschappelijke en sociale thema.

Deze acteurs uit Breathless kan je herkennen

In de hoofdrollen kan je misschien al castleden herkennen zoals Najwa Nimri (La casa de papel, Sagrada Familia) in de hoofdrol, Aitana Sánchez Gijón (Madres paralelas, La Regenta), Blanca Suárez (Las chicas del cable, Jaguar), Manu Ríos (Élite, El silencio), Borja Luna (Cristo y Rey, Sin huellas) en Alfonso Bassave (Estoy vivo, Antidisturbios).

Tags