Geduw en getrek bij opnames van Eenmaal, Andermaal: 87-jarige man slachtoffer

door: BVDO
Eenmaal Andermaal - Jacques Vermeire - Stephanie Planckaert
Afbeelding bron: VTM

Een goede week geleden waren er in Wervik opnames voor Eenmaal, Andermaal. Dat liep voor een 87-jarige man echter fout af.

Het programma Eenmaal, Andermaal streek twee weekends geleden neer op de rommelmarkt van Kruiseke in het West-Vlaamse Wervik.

De crew van het televisieprogramma van VTM had vooraf de 87-jarige Hubert Vuylsteker aangesproken om hun wagens op zijn privéparking te plaatsen.

De man stond buiten en stuurde andere auto’s weg, omdat de plekjes gereserveerd waren voor het televisieprogramma. Eén koppel ging daar echter niet mee akkoord.

“Ik had net een babbeltje geslagen met Jacques Vermeire”, vertelt de oude man in tranen aan de Krant van West-Vlaanderen. “Vlak daarna kwam er familie van het koppel naar me toe om te vragen wat mijn probleem was. De man begon me te duwen en trekken, waarna ik naar binnen wilde.”

De vrouw van de man riep hem te stoppen, maar dat gebeurde niet. Hubert werd tegen de muur geduwd en vastgehouden. Hij vluchtte daarna zijn huis in, maar de man achtervolgde hem. Pas toen hij de politie belde ging de belager uit de woning.

Hubert is danig onder de indruk van wat er gebeurde. Gelukkig hield hij geen verwondingen over aan het voorval, maar de stress over het incident is gigantisch groot. “Al wat ik vraag is een beetje respect, maar dit was een vernedering. Dat doet zeer op mijn oude dag.”