Kijkers zijn overweldigd door deze Duitse spionagethriller op Netflix: “Was zo goed!"

door: WVDS
KLEO Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Soms kom je op Netflix een serie tegen die bijna cultwaardig is en die op je netvlies gebrand blijft. Dat is ook het geval met de Duitse actie-thriller Kleo, hoewel je hier ook zeker humor in kunt vinden.

Kijkers zijn helemaal weg van spionne Kleo op Netflix

“Deze moet je kijken!”, “Gewoon super serie”, “Te vergelijken met Killing Eve, dezelfde losse en grappige vibe. En blij met het einde, dat toch lichtjes suggestief is op een volgend seizoen hopelijk.” Er zijn twee seizoenen van Kleo, dus je kunt uren kijkplezier hebben.

Ook actrice Jella Haase krijgt heel veel complimenten voor haar het neerzetten van haar complex personage: "Dit was zo goed. Ik had geen hoge verwachtingen, maar ik kon niet stoppen met kijken... de hoofdrolspeelster zet veel Hollywood-acteurs te kijk... geweldig werk".

Het verhaal van Kleo op Netflix

In 1987 wordt Kleo Straub, een moordenaar voor de Oost-Duitse Stasi, onterecht opgesloten door haar eigen bureau nadat ze succesvol een dubbelspion heeft omgebracht in een nachtclub in West-Berlijn.

Na haar vrijlating in 1989, als gevolg van de val van de Berlijnse Muur, start ze een wraakmissie. Ze is vastberaden te ontdekken wie haar in de val heeft gelokt. Iedereen die betrokken was bij haar val kan een bezoekje verwachten van Kleo en haar harde aanpak.

En die resulteert vaak in hilarische taferelen en vermommingen. Tegelijkertijd ontdekt Sven Petzold, een ondergewaardeerde agent die getuige was van de moord in 1987, de connectie tussen die moordaanslag en Kleo, waardoor hij zonder dat hij het weet haar wraakplan saboteert.

Actrice Jella Haase (Suck Me Shakespeer) speelt de hoofdrol in deze spionagethriller met een heel hoog tempo. Ze doet dat op zo’n abstracte en hilarische manier, dat ze onmiddellijk sympathie opwekt. Ze spaart niemand, maar de manier waarop, is ongezien

Tags