Zanger Helmut Lotti worstelt met aangeboren tremor: "Als ik dat doe tijdens een optreden, weet je dat ik er last van heb"

door: WVDS
Helmut Lotti
Afbeelding bron: Rudy De Doncker

VTM kondigt aan dat de opnames voor het nieuwe seizoen van ‘Een Echte Job’ zijn gestart. Een groep van vijf BV’s maakt door het tv-programma kennis met de zorgsector.

Samen met Zita Wauters, Ruth Beeckmans, Tine Embrechts en Manu Van Acker loopt ook Helmut Lotti de komende weken stage als verpleegkundige in het UZ Leuven. Op welke afdeling zij zullen meedraaien is nog niet bekend.

Stresskip Helmut Lotti: "Mijn fijne motoriek laat te wensen over door aangeboren tremor"

Zanger Helmut is een heuse stresskip en hoopt dan ook dat hij niet op de spoedafdeling zal moeten werken. "Mijn fijne motoriek laat wat te wensen over door een aangeboren tremor. Het zit in de familie.”

“Als ik zenuwachtig ben, begint mijn rechterhand hevig te beven. Als ik op het podium mijn microfoon in mijn linkerhand neem, weet je dat ik stress heb”, verduidelijkt de zanger bij Het Laatste Nieuws.

De zanger zou bètablokkers kunnen nemen, maar voorlopig ziet hij daarvan af zolang het geen sociaal probleem wordt. “Er zijn mensen bij wie het zodanig erg wordt, dat een hersenoperatie nodig is."