Renner formeel na ontslag van mecanicien na Spelen in Parijs: “Enige juiste beslissing”

door: BVDO
Tim Celen
Afbeelding bron: Photonews

De droom van Tim Celen op de Paralympische Spelen in Parijs spatte uit elkaar. Een losgekomen veiligheidsbar kostte hem goud.

Tim Celen reed bij het begin van de Paralympische Spelen in de tijdrit van de T2-categorie naar brons. Mooi, maar het hoofddoel lag op de weg. Al na 500 meter werd duidelijk dat het moeilijk zou worden, door een technisch probleem met zijn fiets. Een veiligheidsbar was losgekomen en hinderde hem de hele koers. Hij werd uiteindelijk pas zesde.

“Omdat er niemand tegen was gereden, wist ik meteen dat die gewoon niet vast stond. Aan één kant was die bar gewoonweg niet vastgedraaid, en was die helemaal losgekomen”, klinkt het in Het Belang van Limburg. Het is niet mijn taak om dat vast te zetten of om dat te controleren. Dat is de taak van de mecanicien.”

Zoiets kan volgens Celen echt niet door de beugel en al zeker niet op de belangrijkste koers in jaren. “Ik heb nadien met mijn trainer gesproken en via hem heb ik vernomen dat hij ontslagen werd. Zijn ontslag was de enige juiste beslissing. Ik wil hier ook wel benadrukken dat ik enkel over hem niet tevreden ben, voor de rest van het team heb ik alleen maar positieve woorden.”

Tags Tim Celen