Vandenbempt is duidelijk: “Riemer betaalt het gelag, maar iemand anders faalde”

door: BVDO
Peter Vandenbempt
Afbeelding bron: Photonews

Brian Riemer is ontslagen als trainer van RSC Anderlecht. Voor Peter Vandenbempt is hij niet de enige schuldige in het verhaal.

RSC Anderlecht was tot dinsdagavond de enige ploeg die nog niet verloren had in de Jupiler Pro League. De nederlaag tegen KRC Genk betekende echter het einde van Brian Riemer. Hij werd vanochtend ontslagen.

Peter Vandenbempt vindt echter dat Riemer niet de enige schuldige is. “In de voorlopig mislukte aanvangsfase van dit seizoen is het aandeel van Jesper Fredberg (CEO Sports) net zo groot als dat van Riemer, om niet te zeggen: groter”, klinkt het op Sporza.

De zomertransfer van RSC Anderlecht is mislukt en dat kan je niet op Riemer steken. Toch mag je met deze spelersgroep ook meer verwachten. Dat was vorig seizoen ook al zichtbaar, vandaar dat er vanaf de eerste match dit jaar kritiek was.

“Fredberg heeft gefaald. Er waren meer middelen dan hij heeft aangewend. Hij heeft te lang op de verkeerde targets ingezet en is met lege handen achtergebleven. De trainer betaalt er nu het gelag voor”, besluit Vandenbempt.