Met je elektrische fiets de koudere maanden in: deze fout mag je niet maken

door: MRO
batterij e-bike
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De winter kan een uitdagende tijd zijn voor elektrische fietsen, in het bijzonder als het gaat om het onderhouden van de batterij. Lage temperaturen kunnen de prestaties van uw batterij immers aanzienlijk beïnvloeden. Maak alvast niet de fout je fietsbatterij in een koude ruimte te laten liggen.

Met enkele tips kan je ervoor zorgen dat je de levensduur van je batterij maximaliseert en dat jouw elektrische fiets klaar is voor gebruik, ongeacht het koudere weer.

Koud weer kan de chemische processen in de batterij vertragen, wat resulteert in een verminderde capaciteit. Het is aan te raden om de batterij binnen te bewaren bij kamertemperatuur wanneer de fiets niet in gebruik is.

Laad uw batterij altijd op bij kamertemperatuur en vermijd opladen in een koude omgeving. Dit helpt om de efficiëntie van het opladen te behouden en de levensduur van de batterij te verlengen.

Het is niet aan te raden om een batterij volledig te ontladen, vooral in de winter. Probeer de batterij minimaal voor de helft opgeladen te houden om diepontlading te voorkomen, wat schadelijk kan zijn voor de levensduur van de batterij.

Door deze eenvoudige tips toe te passen, kan je ervoor zorgen dat jouw elektrische fietsbatterij optimaal voorbereid is en klaar voor ritten in de koudere seizoenen herfst en winter.