Zwaargewonde na ongeval met elektrische fiets: Ze verloor de controle en toen liep het mis

door: STS
Ambulance - MUG
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een vrouw is zwaargewond geraakt bij een ongeval met haar elektrische fiets. Ze botste tegen een wagen.

Het ongeval deed zich maandagavond omstreeks 19.00 uur voor op de Tiensesteenweg in Leuven. Een 67-jarige vrouw uit Kessel-Lo kwam daar in aanrijding met een wagen.

"De vrouw kwam uit de Tivolistraat gereden, om vervolgens het fietspad langs de Tiensesteenweg op te rijden, waar ze de controle over het stuur van haar elektrische fiets verloor en op de steenweg terecht kwam, waar ze met een auto in aanrijding kwam", legt de politie uit.

Een MUG-team kwam ter plaatse om het slachtoffer de eerste zorgen toe te dienen. Daarna werd de zwaargewonde vrouw naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ging niet om het enige ongeval met een elektrische fiets dat zich maandag in het Leuvense voordeed. Omstreeks 17.00 uur liep het ook al fout op het kruispunt van de Bierbeekstraat met het Stoemperspad in Heverlee.

Pijn aan de elleboog

"Een 48-jarige bestuurster van een elektrische fiets kwam in aanrijding met de bestuurder van een gewone fiets. De vrouw werd met een pijnlijke elleboog overgebracht met naar het UZ Gasthuisberg. Beide fietsers legden een negatieve ademtest af", geeft de politie nog mee.

Volg Redactie24 nu op Instagram