Eigenares elektrische fiets baalt enorm van pannes: "3.300 euro betaald en maar 365 km kunnen rijden"

door: STS
Elektrische fiets
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw die een dure elektrische fiets kocht, heeft er amper mee kunnen rijden. Nu wil ze haar geld terug.

Het ging om een bakfiets van het merk Babboe, waar ze zo'n 3.300 euro voor betaalde. Dat merk kwam de jongste tijd vaker in het nieuws, met kaders die braken. In Nederland en België kwam er een verbod op de verkoop. Babboe riep duizenden fietsen terug in het kader van een omruilplan.

Een vrouw vertelde haar verhaal in het Radio2-programma 'WinWin'. "In september 2022 heb ik mijn Babboe gekocht. Ik was daar eigenlijk heel tevreden over. In december 2023 is hij in panne gevallen. Telkens ik hem aanzette, kreeg ik een 'error'-bericht."

"Iemand is hem komen repareren, maar die reparatie is niet goed geweest. In maart kreeg ik het bericht dat ik mijn bakfiets niet meer mocht gebruiken, maar intussen stond hij ook alweer in panne, met telkens weer een 'error'-bericht."

Regenzeil voor elektrische fiets

"Ik heb er nog maar 365 kilometer mee gereden, en een regenzeil van zo'n 200 euro ligt zelfs nog in de kartonnen doos. Ik vind het heel spijtig dat ik heel de zomer niet heb kunnen rijden. Er is geen communicatie en mijn fiets staat hier stof te vergaren in de garage. Ik vind het echt heel spijtig."

De vrouw zegt zich te zullen aansluiten bij de 14.000 klanten uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk die naar de rechtbank trekken om een schadevergoeding te eisen.

(Archieffoto)

Volg Redactie24 nu op Instagram