Wout van Aert geeft meer uitleg bij unieke stap in zijn carrière

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Vanmorgen stak het gerucht op dat Wout van Aert een nieuw contract tekende bij Visma Lease a Bike. Dat is ondertussen officieel bevestigd.

Wout van Aert had nog een overeenkomst tot eind 2026 bij Visma Lease a Bike, maar heeft dat nu omgebogen naar eentje van onbepaalde duur. Hij zal zijn carrière uitdoen bij de Nederlandse wielerploeg.

“Ik moest niet lang nadenken toen dit idee op tafel gelegd werd”, zegt Van Aert in een persbericht van zijn ploeg. “Bij deze ploegen werken we met het beste materiaal en de beste mensen. We zoeken samen ook de hele tijd hoe we ons kunnen verbeteren op individueel vlak, maar ook als team.”

Daar heeft hij naar eigen zeggen veel successen aan te danken. “Los daarvan voel ik me ook thuis bij deze unieke ploeg. Dat gevoel wil ik behouden. Dat is de reden waarom ik ervoor gekozen heb om hier voor de rest van mijn carrière te blijven, en dat voelt heel goed.”

In het verleden kozen ook Alejandro Valverde bij Movistat en Tom Boonen bij QuickStep om niet meer voor een andere ploeg te rijden, maar zij goten dat nooit in een officieel contract van onbepaalde duur.