"Is dit normaal?" Klant horecazaak stomverbaasd door hoe serveerster fooi weet te bekomen

door: STS
Serveerster - horeca
Afbeelding bron: pexels

Een vrouw heeft een naar eigen zeggen rare ervaring meegemaakt in een horecazaak. De zaak verontschuldigde zich nadien.

De vrouw uit de Nederlandse gemeente Haarlemmermeer was stomverbaasd door wat een serveerster zei bij het afrekenen. Ze schreef op X, het voormalige Twitter, wat er precies gebeurde.

"Vandaag in de horeca, één bier en één koffie besteld. Totaal: 8,15 euro. Bij het afrekenen vraagt de serveerster: 'Hoeveel mag ik u teruggeven?' Is dit normaal? Ik was best verbaasd en het is haar ook gelukt om een fooi te bemachtigen. Die had ik wellicht toch wel gegeven, maar ik vond dit best raar."

De horecazaak reageerde: "Bedankt dat je de tijd hebt genomen om je ervaring te delen met ons. Het spijt me te horen dat je je ongemakkelijk voelde bij de vraag van de serveerster."

"Dat is zeker niet de bedoeling, en ik snap goed dat dit je verbaasde en misschien irriteerde. Het is natuurlijk helemaal jouw keuze of je wel of geen fooi wil geven."

Nieuwe kans

De zaal zal besproken worden binnen het team, klinkt het. "Zodat we hier in de toekomst beter mee omgaan. We willen graag dat iedereen zich welkom en op zijn gemak voelt bij ons. Hopelijk wil je ons nog eens een kans geven om je een betere ervaring te bieden."

"Keurig antwoord waar ik wel wat mee kan. Ik geef ze nog een kans", liet de klant via X weten.