We geven minder vaak fooi: restaurants grijpen in

door: MRO
horeca betalen
Afbeelding bron: pexels

Het leven is de afgelopen jaren een pak duurder geworden en dat heeft gevolgen. We gaan niet alleen minder vaak uit eten, we geven ook minder fooi, maar horecazaken hebben daar nu een oplossing voor.

De helft van de mensen gaat minder vaak op restaurant, zo weet VTM Nieuws. En wie op restaurant gaat, let op de centen en kiest bijvoorbeeld minder vaak voor drie gangen.

Daarnaast geven we ook minder vaak fooi aan obers in restaurants. De reden daarvoor is dat we steeds minder cash geld op zak hebben en dus alsmaar vaker elektronisch betalen.

Sommige restaurantuitbaters hebben daar nu een oplossing voor en werken met fooisuggesties. Dit is een voorgesteld bedrag voor een fooi dat automatisch wordt berekend en weergegeven door een elektronisch betalingssysteem.

Dit kan gebeuren in de vorm van een percentage van de rekening, bijvoorbeeld 5 of 10 procent van het totaalbedrag of deze elektronische fooi kan ook een vast bedrag zijn waarbij de klant de suggesties van bijvoorbeeld 1, 2 of 5 euro krijgt.