Patrick Lefevere kreeg opvallend telefoontje: “Ik heb er niet van geslapen”

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Donderdag liep het stevig fout voor Soudal-QuickStep in de Vuelta. Patrick Lefevere doet nog maar eens een oproep voor meer input van technologie.

Met Mattia Cattaneo, Mauri Vansevenant en Casper Pedersen had Soudal-QuickStep donderdag drie renners mee in de vroege vlucht.

Mikel Landa kwam alleen te zitten en geraakte in de problemen. Iemand uit de kopgroep moest dan maar zich laten uitzakken, maar dat duurde verschrikkelijk lang.

“De rit ging door het Parque Natural de Izki, waar er geen netwerk is. Ploegleider Wilfried Peeters had vooraan achter de kopgroep geen beelden in de auto en kon zelfs niet bellen naar Iljo Keisse en Geert Van Bondt”, legt Patrick Lefevere uit in Het Nieuwsblad.

Cattaneo, ook al had hij kans om de rit te winnen, werd opgeofferd. Hij stond maar liefst acht minuten stil aan de kant, tot Landa er was, maar dat kwam veel te laat.

“Iljo Keisse belt niet vaak, maar nu deed hij het wel. ‘Het zag er belachelijk uit, Patrick. Ik heb er niet van geslapen.’”, was zijn boodschap.

Het probleem ligt volgens Lefevere niet bij de ploegleiders, maar bij het wielrennen zelf. “Waar de bevoegde instanties graag hebben dat onze ploegleiders blind moeten varen. Hoe Formule 1 de technologie omarmt en hoe wij ze wegduwen: pijnlijk om te zien.”