Wereldkampioen Mathieu van der Poel stevig ontgoocheld na het EK wielrennen: dit is waarom

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel heeft op het EK wielrennen een massasprint niet kunnen ontlopen. Sprinter Olav Kooij werd dan ook nog eens tweede. 

Mathieu van der Poel had voor het EK al verklaard dat hij Wout van Aert zou missen. Samen konden de twee aanvallen en een massasprint vermijden. Dat probeerde Van der Poel nu met Laporte en Pedersen. 

Dat lukte echter niet, want Italië wilde absoluut een massasprint voor hun sprinter Jonathan Milan. "Ik heb er een lastige wedstrijd van gemaakt, maar Italië haalde ons terug. Dat was te verwachten, met dat sterke blok", zei Van der Poel bij In de Leiderstrui. 

Van der Poel en co kregen nooit meer dan een halve minuut en de wereldkampioen had ook geen superbenen. Hij wilde sprinter Olav Kooij nog helpen, maar dat lukte niet echt in een chaotische sprint met tegenwind. 

'Dit is toch wel een ontgoocheling, denk ik. We hadden Olav denk ik beter moeten brengen, maar het was vrij hectisch", zei Van der Poel. Vanaf woensdag rijdt de wereldkampioen de Ronde van Luxemburg.