Geen ritzege in de Tour: wereldkampioen Mathieu van der Poel velt streng oordeel voor zichzelf

door: JDH
mathieu van der poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel heeft de Tour afgesloten zonder ritwinst in de Tour. De wereldkampioen is dan ook hard voor zichzelf. 

Als wereldkampioen wilde Mathieu van der Poel schitteren in de Tour. Hij had zijn zinnen gezet op een ritzege, maar kwam niet verder dan een elfde plaats in de gravelrit in Troyes. 

"Ik denk niet dat ik heel tevreden kan zijn, eerlijk gezegd. Ik had misschien op meer gehoopt", zei Van der Poel na de slottijdrit bij NOS. "Ik ben niet echt in de buurt van een ritzege geweest en het was een doel om als wereldkampioen een rit te winnen."

Met Jasper Philipsen won Alpecin-Deceuninck drie ritten en dus kan de ploeg tevreden zijn. Maar voor een klassiek type zoals Van der Poel waren er echter weinig kansen. "Dat is geen excuus, want het geldt voor iedereen, maar ik had gehoopt om dichter te eindigen."

De focus van Van der Poel gaat nu naar de Olympische Spelen in Parijs, waar hij op 3 augustus één van de topfavorieten is. "Ik voel me goed. Ik heb niet het gevoel dat ik kapot ben gegaan in deze Tour."