Mathieu van der Poel botste op tandem Van Aert-Evenepoel: "Dacht dat het gereden was"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel greep tijdens de olympische wegrit naast een medaille, hij moest tevreden zijn met een twaalfde plaats. De Nederlander werd in de tang genomen door twee Belgen. 

Mathieu van der Poel wilde net als vorig jaar op het WK scoren na de Tour de France. Maar tijdens de olympische wegrit botste Van der Poel op een sterkere Remco Evenepoel. Hij knalde naar zijn tweede gouden medaille. 

"Ik had er iets meer van verwacht. Dat klopt. Ik had de benen die ik moest hebben. Ik wist dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Dat is gebleken", blikte Van der Poel nog eens terug bij BN DeStem. 

Op het WK in Glasgow rekende Van der Poel af met Van Aert, Pedersen en Pogacar. Evenepoel had toen niet zijn beste dag en werd pas 25ste. Op de Spelen botste Van der Poel op de tandem Evenepoel-Van Aert. 

"Dat is het voordeel van twee favorieten die je allebei kunt uitspelen. Toen we met het eerste groepje wegreden, dacht ik dat het gebeurd was. Helaas bleek dat niet zo te zijn en pakte Remco vervolgens goed het moment."