Christoff getuigt moedig over pestgedrag: "Ik draag daar nu nog de wonde van"

door: WVDS
Christoff
Afbeelding bron: Photonews

Als tiener imiteerde zanger Christoff zijn grote idool Luc Steeno bij de Soundmixshow op VTM. Hij werd daardoor op school het mikpunt van pestgedrag. Jaren later draagt hij daar nog steeds de gevolgen van.

Het pestgedrag werd aangestoken door zijn leraren. Ze maakten opmerkingen zoals ‘Onze wereldster zit hier’.

“Ik was 15 jaar en de leerlingen lachten met de opmerkingen van de leraren en volgden hen in hun gedrag. Maar daardoor belandde ik in een heel zware depressie,” vertelt Christoff bij VTM Nieuws.

Na 30 jaar heeft het pestgedrag van destijds nog een impact op Christoff

Ook nu, 30 jaar later en als populaire zanger met een mooie carrière, heeft dat pesten van destijds nog steeds een impact op de zanger.

“De wonde die ik daar nu nog van draag, is dat mijn zelfbeeld nog heel laag is. Ik heb nog heel veel bevestiging nodig.”

“Ik ben ook nog bang om in grote ruimtes te komen waar heel veel mensen zijn, of ergens alleen binnenkomen, vind ik heel moeilijk.”

“Ik vind dat ouders en scholen er nog iets te laks mee omgaan. Ik wil niet weten wat de impact van pesten nu is, want nu heb je ook pesterijen op sociale media,” besluit Christoff zijn pleidooi voor een hardere aanpak van pesten.

Tags Christoff