VTM

Jacques Vermeire is onverbiddellijk: "Dan is het écht gedaan"

door: LHX
Afbeelding bron: Photonews

Jarenlang vormden Jacques Vermeire en Luc Verschueren een succesvol duo. Binnenkort komt er een einde aan hun samenwerking.

In de jaren tachtig en negentig toerden Jacques Vermeire en Luc Verschueren heel Vlaanderen rond. Ze gaven tot 200 optredens per jaar. Na zeven jaar kwam er een haar in de boter en hield hun samenwerking op, tot hun reünie in 2019.

Binnenkort begint het duo aan hun laatste show, 'Zaalshow 2.0'. Ze zullen er enkele maanden mee toeren, maar dan is het voorgoed gedaan. "Nog één seizoen en stoppen op een hoogtepunt, want ik vind oprecht dat ik nu m'n beste werk ooit lever. Straffer dan 'Zaalshow 2.0' kan niet", zegt Jacques erover in Dag Allemaal.

Luc denkt er een beetje anders over. Voor hem is de cirkel ook rond, maar dat hoeft niet per se te betekenen dat dit hun laatste voorstelling wordt. "Voor mij staat de deur toch nog op een kier", klinkt het bij hem.

Jacques is echter vastbesloten. "Pas op, dit is geen afscheidsgesprek, we blijven vrienden en we gaan nog tot mei volgend jaar op tournee", benadrukt hij. "Maar dan is het toch écht gedaan."