Gezin van de weg gemaaid door dronken bestuurder: "Als ze ontwaken, krijgen ze vreselijk nieuws te horen"

door: STS
ziekenwagen
Afbeelding bron: pexels

Een Vlaams koppel dat op vakantie was in het buitenland, is daar tijdens een wandeling van de weg gemaaid door een dronken bestuurder. Hun ongeboren kindje overleefde de aanrijding niet.

Het koppel, dat Griekse roots heeft, bezocht familie in Griekenland. Samen met hun 2-jarig zoontje, in een kinderwagen, gingen ze een auto huren om uitstapjes te kunnen doen.

Maar terwijl ze wandelden reed een dronken bestuurder het gezin langs achteren aan. "Ze werden vier meter ver weggekatapulteerd en ook de kinderwagen met hun peuter in kreeg een zware impact", schrijft Het Belang van Limburg.

Het koppel raakte levensgevaarlijk gewond bij de aanrijding, hun zoontje kwam er als bij wonder vanaf met schaafwonden en enkele afgebroken tandjes. Zijn vader en moeder worden in een kunstmatig coma gehouden. Beiden liepen bloedingen op in de hersenen en hebben ernstige breuken.

Zes maanden zwanger

Wat alles nog erger maakt, is dat de vrouw zes maanden zwanger was. "De dokters hebben het vruchtje moeten verwijderen. Ze zullen dat vreselijke nieuws te horen krijgen wanneer ze hopelijk weldra ontwaken. Momenteel is hun toestand nog kritiek", vertelde een vriend aan de krant.

De bestuurder die het gezin van de weg maaide zit nu opgesloten. De man zou in het verleden al meermaals zijn rijbewijs zijn kwijtgeraakt omwille van rijden onder invloed.