Komt het nog goed met Anderlecht? Olivier Deschacht zegt wat er moet gebeuren

door: BVDO
Olivier Deschacht
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht verloor dinsdag met 0-2 van KRC Genk. De kritiek op Brian Riemer klonk zo nog wat harder dan het al deed.

Naar wekelijkse gewoonte schreeuwden de fans van RSC Anderlecht ook dinsdagavond om het ontslag van trainer Brian Riemer.

Olivier Deschacht snapt die kritiek wel, maar het is niet allemaal de schuld van de trainer. “Ik stoor me enorm aan Fredberg, die daar altijd in de tribune zit met zijn oortje”, klinkt het bij Sporza.

“Dat is volgens mij ook uniek in het voetbal: een technisch directeur die tijdens de wedstrijd dingen zit in te fluisteren. Dat vind ik niet gezond.”

Deschacht merkt ook op dat spelers als Amuzu, Sardella en Verschaeren om er maar enkele te noemen totaal geen progressie meer maken.

“Ook Stroeykens zit meer op de bank dan hem lief is. Die jongens zijn wel de toekomst van Anderlecht. Het is alarmerend dat zij geen vooruitgang maken.”

Deschacht denkt dat de positie van Riemer stilaan onhoudbaar is, maar ook Fredberg is schuldig. “Hij heeft Riemer na die gemiste kans van vorig seizoen ook aan boord gehouden.”