Marc Degryse ziet het helemaal mis gaan bij Anderlecht: "Eén grote mislukking"

door: JDH
degryse
Afbeelding bron: Photonews

De kritiek op trainer Brian Riemer groeit week na week bij Anderlecht. Marc Degryse kijkt echter ook naar technisch directeur Jesper Fredberg. 

Anderlecht verkocht afgelopen zomer verdediger Zeno Debast voor zo'n 15 miljoen euro aan het Portugese Sporting. Vorig seizoen werd doelman Bart Verbruggen voor 20 miljoen euro verkocht aan het Engelse Brighton. 

De vraag is echter wie de volgde speler zal zijn die Anderlecht voor geld verkoopt. Marc Degryse vindt dat Anderlecht in zijn transferbeleid te veel focust op onmiddelijk succes in plaats te denken aan te toekomst. 

"Anders kun je de transfers van (bijna) dertigers als Zanka, Foket, Dendoncker en Augustinsson niet verklaren", zegt Degryse bij HLN. In de huidige kern van Anderlecht ziet hij dan ook weinig spelers die met meerwaarde verkocht kunnen worden. 

"Stroeykens verdient krediet, Verschaeren zat tegen Union op de bank en ook de definitieve doorbraak van Leoni blijft dit seizoen uit. Anderlecht moét Champions League-voetbal, of het businessmodel is één grote mislukking."