Opgepast! Nederland opent nieuwe snelweg waarvoor je online tol moet betalen

door: BVDO
Verkeer - snelweg
Afbeelding bron: Photonews

In heel wat landen wordt tol gevraagd om autosnelwegen te gebruiken. Dat is ook in Nederland het geval.

Wie op reis gaat naar landen in Zuid-Europa weet wat het is om tol te moeten betalen. Vaak moet je dan in de rij staan aan tolhuisjes om te betalen en verder te kunnen.

Ook in Nederland zijn er bepaalde stukken snelweg en tunnels waar je moet betalen. Eind december wordt echter een nieuw stuk snelweg geopend, waar je niet moet aanschuiven om te betalen.

Dat doe je immers online dan via de website e-tol.nl, is te horen in Nederland. Het gaat om de A24/Blankenburgverbinding bij Rotterdam. Die nieuwe snelweg verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg.

Het systeem van e-tol wordt al in Frankrijk, Noorwegen, Ierland en Italië gebruikt. Je kan vooraf of achteraf betalen voor het nieuwe traject. Tijdens je rit wordt je nummerplaat gefotografeerd. Via de website kan je afrekenen, vanaf zeven dagen voor de rit tot 72 uur nadat je er passeerde.

Heel wat buitenlanders lopen met dergelijke systemen achteraf vaak tegen de lamp met een fikse boete tot gevolg, omdat ze niet wisten dat ze over een tolweg reden en de betaling niet uitvoerden.

Tags tol nederland