De Gendt ziet het niet goedkomen met Van Aert: "Bij Van der Poel was het ook"

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert staat zaterdag aan de start van de Vuelta en jaagt daar op ritwinst. Al wordt dat volgens Thomas De Gendt niet makkelijk voor Van Aert. 

De laatste zege van Wout van Aert dateert al van eind februari en daar wil hij in de Vuelta een einde aan maken. Van Aert zet dan ook vol in op ritzeges, in de sprint maar ook in de vlucht. En dat kan een probleem worden, denkt Thomas De Gendt

"Bij mijn laatste ritoverwinning in een grote ronde (Giro 2022, nvdr.) was Mathieu van der Poel  mee in de kopgroep zat, wat het makkelijker maakte voor ons. Iedereen zat op zijn wiel", zegt De Gendt bij In de Leiderstrui. 

"Iedereen keek toen naar Van der Poel. Dat zal nu met Van Aert hetzelfde scenario zijn." Van Aert maakte het al mee in de Tour, in de rit die Campenaerts won. "Iedereen keek toen toch een beetje naar Van Aert om het gat toe te rijden, die dat dan niet direct deed."

Volgens De Gendt is het dan ook een voordeel om zo'n renner als Van Aert mee te hebben in de ontsnapping. "Maar je moet hem wel kunnen kloppen. Het blijft Van Aert en dat is geen gemakkelijke om te kloppen."