Moet Mathieu van der Poel vrezen? "Dat moet hij toch ook beseffen?"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel deed op de Olympische Spelen in Parijs een gooi naar de gouden medaille. Hij greep ernaast en moest tevreden zijn met de twaalfde plaats. 

Op de Spelen in Parijs probeerde Mathieu van der Poel weg te rijden, maar kreeg hij Wout van Aert op zijn wiel. De Nederlander raakte niet weg en even later viel Remco Evenepoel aan. Hij pakte met overmacht goud. 

Van Aert probeerde zijn kunstje van het WK in Glasgow te herhalen. "Men gaat er altijd maar vanuit dat hij naar dat niveau gaan handelen", klinkt het bij Live Slow, Ride Fast. En Van der Poel was niet top op de Spelen.

"En als er dan maar een klein breukje zit in dat harnas, dan lusten de honden hem rauw. Op de Olympische Spelen was dat tegen Wout van Aert en Remco Evenepoel. En dan heb je nogal wat van je af te slaan..."

"Van der Poel had op het WK in Glasgow toch wel de beste dag uit z'n carrière. Dat moet hij toch ook beseffen. Zo vaak heb je zulke dagen niet. Misschien dat hij daarom ook wat anders moet gaan koersen, met dat in gedachten. Hij ging op de Spelen uit van Glasgow-benen, maar dat was nogal exceptioneel."