Enorme kwaliteit Mathieu van der Poel nogmaals in de verf gezet: "Dat is echt bizar"

door: JDH
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel stootte zijn knie in de Renewi Tour tegen zijn stuur na een ultieme reflex om niet te vallen. En dat bespaarde hem veel leed. 

In de tijdrit van de Renewi Tour slipte het achterwiel van Mathieu van der Poel weg, maar met een reflex hield hij zich toch nog recht. Van der Poel had daarna wat last aan de knie, maar kan ondertussen wel weer pijnvrij trainen. 

Wielercoach Jim van den Berg, oprichter van trainingsplatform Join, zag Van der Poel aan een ramp ontsnappen. "Het versterkende effect van daar niet op je bek gaan op je loopbaan...", zegt hij bij Live Slow, Ride Fast.

Van der Poel ontsnapte wellicht aan breuken en als die er niet waren aan schaafwonden. Daardoor kan Van der Poel nu probleemloos toeleven naar het EK en WK. Geen lappenmand voor de wereldkampioen. 

Volgens Van den Berg is dat een grote kwaliteit van Van der Poel. "Hij is nooit bezig met het likken van zijn wonden, en dat jaar op jaar. Dat is echt bizar. Ieder andere renner gaat drie keer per jaar op zijn bek, en hij gaat drie keer per jaar niet op zijn bek."