Rode Duivel krijgt veeg uit de pan van Gert Verheyen: "Teert op succes van vorige generatie"

door: JDH
Gert Verheyen
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels wonnen nog wel van Israël, maar tegen Frankrijk hadden ze geen verhaal. De kwaliteit van de huidige generatie is dan ook veel minder de gouden generatie. 

Kevin De Bruyne haalde na de nederlaag tegen Frankrijk stevig uit naar zijn ploegmaats. Ze zakten te stevig in en gaven volgens De Bruyne niet 100% hun. Hij leek vooral te wijzen naar Tielemans en Onana. 

Onana had voor de wedstrijd tegen Frankrijk nog met veel zelfvertrouwen gesproken en stelde dat de Duivels bevrijd zouden spelen. Dat was een kwartier het geval, maar daarna ondergingen de Duivels de wet van de sterkste. 

Volgens Gert Verheyen kan Onana geen inschatting maken van waar hij staat op de ladder van  het internationale voetbal. "Er zijn er een paar die denken dat ze kunnen teren op de successen van de vorige generatie", zegt hij bij De Morgen. 

"Onana is daar een voorbeeld van" ,stelt Verheyen nog. Ook Peter Vandenbempt gaat daarmee akkoord. "Deze lichting heeft nauwelijks wat getoond in het shirt van de Duivels, maar heeft wel dezelfde grote woorden."