Het geheim voor gezondere koffie

door: WVDS
Ontbijt - brood - koffie
Afbeelding bron: Pixabay

Als je een fervent koffiedrinker bent, zoals miljoenen mensen over de hele wereld, heb je ongetwijfeld je favoriete zetmethode.

De manier waarop je je koffie zet, heeft direct invloed op je gezondheid

De gezondste manier om koffie te zetten, is door middel van een filtratiemethode, zoals met een papieren filter. Dit is niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege de invloed die deze methode heeft op het cholesterolgehalte.

Er zijn talloze manieren om koffie te zetten, inclusief espresso, Franse pers, koud brouwen en de pour-over methode, maar studies hebben aangetoond dat het filteren van koffie met een papieren filter het meest effectief is in het verminderen van de niveaus van cafestol, een stof in koffie die LDL - het ‘slechte’ cholesterol - verhoogt.

Overtollige olie en fijne deeltjes uit de koffie wordt verwijderd

Het proces van het zetten van koffie met een filter omvat het plaatsen van een papieren filter in de filterhouder van je koffiezetapparaat. De koffie wordt dan in de filter geplaatst en heet water wordt over de koffie gegoten. Het water trekt door de gemalen koffie en filtert in de pot, waarbij overtollige olie en fijne deeltjes, waaronder cafestol, worden verwijderd.

Om koffie op deze manier te zetten, heb je een koffiezetapparaat met een filterhouder, papieren filters, gemalen koffie en water nodig. Het koffiezetapparaat kan een traditioneel stijl druppeltoestel zijn, of je kunt ook een filter in een filterhouder plaatsen boven een thermos of pot en handmatig heet water over de koffie schenken.

In combinatie met een evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl, kan koffie zetten op deze manier een manier zijn om van je dagelijkse kopje of twee te genieten zonder je zorgen te maken over negatieve gezondheidseffecten.

Tags koffie