Maak deze fout niet als je koffie bewaart: 'Koffiebonen kunnen dan schimmelen of bederven'

door: MRO
koffie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Velen drinken graag een lekker kopje koffie. Maar hoe en waar je koffie bewaart, kan een aanzienlijke invloed hebben op de frisheid, smaak en algemene kwaliteit van je kop koffie. Doe je er eigenlijk goed aan om koffie in de koelkast te bewaren?

Het korte antwoord op deze vraag is neen. Om te beginnen, is het belangrijk om te weten dat koffiebonen vocht absorberen. In een vochtige ruimte zoals een koelkast, waar de lucht vochtig is en de temperatuur constant verandert, kunnen koffiebonen snel hun aroma en smaak verliezen.

Daarenboven kan een vochtige omgeving er ook voor zorgen dat je bonen schimmelen of bederven. Verder kunnen koffiebonen, vanwege hun absorberende eigenschappen, gemakkelijk geuren absorberen van andere voedingsmiddelen in je koelkast.

Dit kan leiden tot een onaangename smaak wanneer je je 's ochtends kop koffie zet. Je loopt dus het risico dat je koffie naar kaas, knoflook of andere sterke etenswaren smaakt.

Koffie bewaar je best op een koele, droge plaats

Het beste is dus je koffie op een droge, koele plek te bewaren buiten het bereik van licht, warmte en vocht. Een luchtdichte bewaardoos in een donkere kast is ideaal. Dit helpt de versheid van je koffie te behouden en maximaliseert de levensduur van de bonen.

Vers gebrande koffie is de beste koffie. Maak er dus een gewoonte van om kleine hoeveelheden te kopen die je in een week of twee kunt opgebruiken. Dit zorgt voor de meest optimale smaak en voorkomt dat je de koffie te lang moet bewaren.

Tags koffie