Defect aan elektrische fiets zorgt voor veel schade: "Daardoor spontaan in brand geschoten"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een technisch defect aan een elektrische fiets heeft tot een brand geleid. Die zorgde voor veel schade, en een bewoner moest naar het ziekenhuis na het inademen van rook.

De brand brak uit in de garage van een woning in de Beuntstraat in Duffel. In die garage stond een elektrische fiets die aan het opladen was.

Er deed zich een probleem voor, waardoor er vuur ontstond. Dit leidde tot veel brandschade in de garage en veel rookschade in de woning. Een tienerzoon die thuis was werd naar het ziekenhuis overgebracht.

"De tiener heeft nog geprobeerd om spullen naar buiten te dragen en ademde heel wat rook in. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht maar is verder niet gewond", vertelde de brandweer aan de openbare omroep.

"Vermoedelijk is de brand ontstaan door een technisch defect aan de batterij, waardoor die spontaan in brand is geschoten bij het opladen."

Plaats rookmelder waar elektrische fiets wordt opgeladen

Rookmelders zorgden ervoor dat de brand tijdig ontdekt werd. De brandweer raadt dan ook aan om een rookmelder te plaatsen in een ruimte waarin een elektrische fiets wordt opgeladen.

(Archieffoto)