Elektrische auto vliegt spontaan in brand: "Metershoge vlammen"

door: STS
Aurobrand
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een elektrische wagen is spontaan in brand gevlogen. Het voertuig reed zelfs niet, maar stond geparkeerd.

Het incident deed zich maandag voor in Diest. Aan de Halensebaan stond er een Audi e-tron geparkeerd. Dat voertuig vatte plots vuur.

"Hoe het precies is gebeurd weet ik niet, maar in een mum van tijd schoten er vlammen tot vier meter hoog uit het voertuig", vertelde een getuige aan Het Belang van Limburg.

De brandweer kon niet voorkomen dat de Audi volledig uitbrandde. Het vuur zou ontstaan zijn nadat de eigenaar van de wagen vanop afstand de ventilatie had aangezet. Een kortsluiting in de bekabeling wordt door de krant als vermoedelijke oorzaak genoemd.

Vlammen uit handschoenenkastje

Ook in Torhout brandde maandag een wagen uit nadat die plots vuur vatte. "Een 50-jarige man uit Wingene reed met zijn personenwagen langs de Ruddervoordestraat toen plots de airco van zijn wagen uitviel", legt de lokale politie uit.

"Hij stelde vast dat er rook uit het handschoenenkastje kwam, en bij het openen ervan sloegen er vlammen uit. Hij zette zijn auto aan de kant en stapte uit. Enkele ogenblikken later stond zijn wagen in lichterlaaie."

(Archieffoto)

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp