Man op vakantie in Frankrijk moet monsterbedrag betalen na opladen van zijn auto en het kan jou ook overkomen

door: PMN
Opladen auto - oplaadpunt
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

We gaan graag met de auto op reis. Voor een man was het deze zomer een extra dure vakantie. Hij moest een monsterbedrag betalen voor het opladen van zijn auto.

De man was met zijn elektrische auto naar de Franse Pyreneeën getrokken. Daar ging hij op de camping opnieuw zijn auto opladen, schrijft Het Laatste Nieuws. Hij kwam voor een onaangename verrassing te staan, want hij kreeg een eindafrekening van 479,60 euro. Dat is natuurlijk gigantisch veel geld om je auto op te laden.

Je zou denken dat het om een vergissing gaat, maar dat is het niet. De man betaalde slechts 12,46 euro voor de elektriciteit om zijn accu op te laden, maar hij begreep het tarief niet dat de terminal per minuut aanrekende. De verbinding kostte 30 eurocent per minuut. De man liet zijn auto in totaal zo’n 26 uur laden aan de laadpaal.

De Nederlandse Mobiliteitsorganisatie (ANWB) is op de hoogte van het voorval. Ze waarschuwt iedereen die met een elektrische auto rijdt. De klachten stapelen zich immers op. De prijs voor een enkele laadbeurt bedraagt soms 100 euro. Sommige netwerkbeheerders maken misbruik van de vele toeristen door hun tarieven extra duur te maken.