Overaanbod zorgt voor probleem met elektrische wagens en je weet het niet als koper

door: MRO
elektrische wagen laadt op aan laadpaal
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat elektrische wagens geraken momenteel niet verkocht, in de haven van Zeebrugge bijvoorbeeld blijven duizenden wagens staan. En dat zorgt voor een belangrijk probleem. 

Heel wat nieuwe, voornamelijk Chinese, automerken komen op de Europese markt met elektrische voertuigen. Het zorgt voor een overaanbod aan elektrische auto's die niet verkocht geraken.

Duizenden elektrische auto's blijven staan, onder meer aan de haven van Zeebrugge. Tesla voerde reeds een prijsverlaging door en er wordt een prijzenoorlog verwacht tussen autofabrikanten van elektrische wagens.

Goed nieuws voor de consument dus, al brengt de huidige situatie ook een risico mee voor de koper. Sommige wagens staan maandenlang stil en dat heeft een negatieve impact op de batterij.

"Het is niet goed voor lithiumaccu’s wanneer ze helemaal plat gaan. Al zeker niet als ze langdurig plat blijven. Laat je smartphone een half jaar onopgeladen liggen en de batterij verliest aan levensduur", zegt transporteconoom Roel Gevaers daarover in de krant Het Laatste Nieuws.