Handig om te weten: De batterij van je gsm loopt minder snel leeg met deze kleine aanpassingen

door: STS
gsm - smartphone
Afbeelding bron: Pixabay

Op vakantie of op een festival maak je veel foto's en video's met je gsm. Dat vreet natuurlijk aan de batterijduur, met als resultaat dat je gsm misschien uitvalt voor de dag voorbij is. Gelukkig zijn er enkele manieren om je batterij het wat langer te laten volhouden.

Eerst en vooral zijn er de makkelijkste manieren, zoals de helderheid van je beeldscherm verlagen. Daarmee kan je heel wat verbruik besparen. Ook meldingen uitschakelen helpt.

De energiebesparingsmodus is heel belangrijk, die kan je tijdig inschakelen. "De energievretende achtergrondfuncties worden dan uitgeschakeld, zoals de meldingen van je e-mail of het updaten van apps of automatische downloads", vertelde Laura Clays van Testaankoop in het programma 'WinWin' op Radio2.

Apps op de achtergrond

En dan zijn er de vele apps die zonder dat je het beseft veel energie verbruiken. "Alle apps die we zelf installeren, lanceren constant ook hun eigen taakjes", verduidelijkte computerwetenschapper Jeroen Baert.

"Instagram checkt of er nieuwe posts zijn, je krijgt meldingen van LinkedIn, of Spotify kijkt na of er nieuwe podcasts zijn. Die kleine taakjes zorgen ervoor dat je smartphone de hele tijd bezig is en je batterij leegloopt."

Schakel dus zoveel mogelijk apps die je niet gebruikt uit, net zoals je locatiebepaling, want daar maken veel apps gebruik van.

Volg Redactie24 nu op Instagram