Een slimme manier die ik gebruik om mijn gsm-batterij langer mee te laten gaan, zonder veel moeite

door: WVDS
telefoneren, gsm, bellen
Afbeelding bron: Pixabay

We hebben er allemaal wel eens last van: je hebt een volle batterij, maar voor je het weet, staat het icoontje van je gsm op rood. In een tijd waarin we continu afhankelijk zijn van onze smartphones, is een batterij die snel leeg raakt allesbehalve welkom. 

Een van de grootste energieverslinders zijn apps die op de achtergrond draaien, zelfs wanneer je ze niet actief gebruikt. Het is wel verstandig om regelmatig je apps te controleren en te sluiten die je toch niet gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om de helderheid van je scherm aan te passen. Je hoeft je niet constant op een fel verlichte scherm te richten, vooral als je je telefoon binnen gebruikt. Het verlagen van de helderheid of het inschakelen van de automatische helderheid heeft onmiddellijk een positieve impact op je batterijduur.

Manier waarop je je smartphone oplaadt heeft grote invloed op je batterijduur

Een andere factor die invloed heeft op de batterijduur is de manier waarop je je smartphone oplaadt. Opladen tot 100% is niet altijd nodig. Het is beter om je batterij tussen de 20% en 80% te houden. Wanneer je je toestel vaak oplaadt tot 100%, kan dit op de lange termijn schade aanrichten aan de batterij. Ook is het raadzaam om je telefoon niet te vaak op te laden wanneer het percentage al boven de 80% zit; dit voorkomt oververhitting, wat schadelijk kan zijn voor de batterij.

Software verbetert niet alleen de functionaliteit maar ook je batterij-efficiëntie

Naast deze kleine aanpassingen in je gebruik en opladen, is het ook goed om je gsm regelmatig up-to-date te houden. Fabrikanten werken hard aan software-updates die niet alleen de functionaliteit verbeteren, maar ook de batterij-efficiëntie. Vergeet dus niet om je telefoon regelmatig bij te werken. En als je merkt dat een bepaalde app veel batterij verbruikt, kun je altijd naar de instellingen gaan en de app-instellingen aanpassen, zoals het uitschakelen van locatievoorzieningen of het beperken van meldingen.

Als je bijvoorbeeld een lange reis maakt en je geen stroomvoorziening in de buurt hebt, kun je overwegen om je telefoon in de ‘energiebesparende modus’ te zetten, zodat je zoveel mogelijk uit de resterende batterij haalt.

Door bewuster om te gaan met je gsm, kun je ervoor zorgen dat je batterij langer meegaat. Je zult merken dat je minder vaak hoeft op te laden en je telefoon beter presteert. Een paar kleine veranderingen in je dagelijkse gebruik kunnen dus een wereld van verschil maken voor de levensduur van je batterij.