Duidelijke winnaars: Dit zijn de beste elektrische fietsen en speedpedelecs

door: STS
Speedpedelec
Afbeelding bron: Photonews

Mobiliteitsorganisatie VAB heeft opnieuw de 'Bike of the Year'-verkiezing gehouden. Consumenten en professionals konden de beste elektrische fietsen en speedpedelecs van het jaar verkiezen.

In de categorie 'e-bike (ondersteuning tot 25 km/u) - Economy', een lagere prijsklasse is dat, werd de winnaar de Specialized Turbo Vado 3.0. Deze fiets heeft een adviesprijs van 2.900 euro.

"Bij zowel de professionele als de particuliere jury scoorde de fiets over de gehele lijn erg goed, waarbij de soepele en geruisloze motor, gekoppeld aan de uiterst vlotte rijeigenschappen het meest in het oog sprongen. Opnieuw prijs voor deze fiets, die eerder al de Bike of the Year 2022 won", zegt VAB.

Op de tweede plaats in deze categorie eindigde de Canyon Precede ON comfort 5. "De jury was gecharmeerd door het comfortabele rijgedrag, de technisch kwalitatieve componenten en de mooie afwerking."

Sportief design en soepele motor

In de categorie 'e-bike (ondersteuning tot 25 km/u) - Premium', het duurdere segment, won de Gazelle Eclipse C380 HBM, een fiets met een adviesprijs van 5.999 euro. "Een terechte winnaar. De Gazelle was de uitgesproken publiekslieveling bij onze particuliere testers en behaalde hoge scores op zowat elk gebied. De knappe looks van de fiets vielen ook overduidelijk zeer sterk in de smaak."

Tweede in deze categorie werd de Mondraker Prime RX, voor het tweede jaar op rij. "Indrukwekkende looks, sportief design, soepele motor, dynamisch stuurgedrag, laag gewicht... de Mondraker Prime RX vinkt het allemaal af."

Speedpedelecs

Bij de speedpedelecs (ondersteuning tot 45 km/u) ging de Riese & Müller Charger4 GT Rohloff HS (adviesprijs: 9.180 euro) met de overwinning aan de haal. "Een fiets die de professionele jury kon overtuigen met zijn krachtige motor en zijn grote rijbereik. De particuliere testers waren helemaal weg van het efficiënte versnellingsapparaat en de goede ergonomie. Een fiets die duidelijk ontwikkeld is voor de echte kilometervreter."

Als tweede eindigde de Kettler Pinniato Speed. "Een bijzonder nipte tweede plaats voor deze speedpedelec, die zowat op elk onderdeel een hoge beoordeling kreeg. Comfort, efficiëntie en degelijkheid zijn de kenmerken die de scores van de jury's het beste samenvatten."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp