Vrouw knalt met speedpedelec tegen wagen en is in levensgevaar: Dit zeggen getuigen

door: STS
Ambulance - ziekenwagen
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een zwaar ongeval met een speedpedelec voorgedaan. De bestuurster van de snelle elektrische fiets verkeert in levensgevaar.

Het ongeval deed zich donderdag rond 17.30 uur voor in Zaventem. Een vrouw van 59 jaar die met een speedpedelec vanuit de Kerkstraat kwam gereden botste tegen een wagen die op de Kleine Daalstraat reed.

"Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de speedpedelec op het kruispunt met een aanzienlijke snelheid in de zijkant van het voertuig is gereden", vertelde het parket aan de VRT. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Ze werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Voorrang van rechts

In de wagen zat een bestuurster van 25 jaar. Zij verkeerde in shock en werd eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Een verkeersdeskundige kreeg de opdracht om het ongeval te analyseren.

"Getuigen zeggen dat de bestuurster van de speedpedelec geen voorrang van rechts zou verleend hebben. Ze reed volgens getuigen ook mogelijk in de verkeerde rijrichting", klinkt het bij de openbare omroep.

Volg Redactie24 nu op Instagram