Na vondst menselijke resten: Arrestatie zorgt voor nieuwe schok bij nabestaanden

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Na de vondst van menselijke resten in een tuin in Sint-Martens-Latem heeft de politie nu een arrestatie uitgevoerd. Het gaat om de toenmalige echtgenoot van het slachtoffer.

Afgelopen zaterdag werden tijdens graafwerken achter de garage van een woning in Sint-Martens-Latem stoffelijke resten gevonden. Honderd procent zeker is het nog niet, maar alles wijst erop dat het gaat om de overblijfselen van de 48-jarige Annie De Poortere, die in het aanpalende huis woonde en in 1994 spoorloos verdween.

Het parket zegt "verschillende sterke aanwijzingen" te hebben dat de stoffelijke resten toebehoren aan deze vrouw. "Verder wetenschappelijk onderzoek door experten zal plaatsvinden om deze identificatie te bevestigen."

Doordat het lichaam in een tuin begraven werd, wordt plots de piste van moord zeer plausibel. Het parket stelde een onderzoeksrechter aan. "Dit onderzoek heeft inmiddels geleid tot de arrestatie van een 78-jarige man, de toenmalige partner van het slachtoffer", laat het parket weten.

Elektronisch toezicht

"Na grondig verhoor door de politiediensten werd door de onderzoeksrechter beslist om de man voor te leiden en vervolgens ook aan te houden onder elektronisch toezicht voor feiten die voorlopig gekwalificeerd worden als moord."

Binnen de vijf dagen zal de man voor de raadkamer verschijnen, die moet beslissen of hij al dan niet aangehouden blijft. "Het verdere onderzoek zal moeten uitwijzen wat zijn werkelijk aandeel was bij het overlijden van het slachtoffer", aldus het parket nog.