Auto vliegt tijdens rijden in brand: "De oorzaak zal de constructeur erg verbazen"

door: STS
Aurobrand
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een wagen is tijdens het rijden in brand gevlogen door de zetelverwarming. Dat gebeurde in Leisele (Alveringem). De 19-jarige bestuurder kon ontsnappen, maar zag zijn BMW helemaal uitbranden.

"Gelukkig komt dit niet vaak voor. Een autostoel die in brand vliegt door de zetelverwarming, dat hebben wij bij mijn weten nog nooit eerder voorgehad", vertelde Mich Vergauwen van VAB op Radio2. "Dit is echt heel uitzonderlijk en ik vermoed dat de autoconstructeur in kwestie ook erg verbaasd zal zijn hierover en heel grondig het wrak zal willen onderzoeken om te achterhalen hoe dit is kunnen gebeuren."

Of er brand kan ontstaan wanneer je je zetelverwarming te warm zet, werd Vergauwen gevraagd. "Nee, dit heb ik nog nooit eerder gehoord, dit is superuitzonderlijk. Een auto brandt op zich ook niet snel. Maar eens het binnenin brandt, gaat het wel vlug, met al de stoffen van de stoelen enzovoorts."

"Als een auto brandt is dat meestal door een probleem aan de motor of door een vloeistof die lekt op de uitlaat. Die kan 600 graden warm worden en dan kan een met alcohol aangelengde vloeistof natuurlijk wel snel ontbranden. Maar een autostoel die spontaan in brand vliegt is ook voor ons ongezien."

"Ik vermoed dat de hoofdzetel van BMW in Duitsland snel iemand naar het wrak gaat sturen om alles te onderzoeken."

(Archieffoto)