VTM

Jan Bakelants krijgt het moeilijk in 'Special Forces': Hij doet emotionele getuigenis

door: LHX
Jan Bakelants
Afbeelding bron: VTM

In de tweede aflevering van 'Special Forces' moeten de rekruten opnieuw erg diep gaan. Voor Jan Bakelants wordt het op een gegeven moment wel héél zwaar.

Na de beruchte proef op zee staat de rekruten nog heel wat te wachten. Zo moeten ze in de tweede aflevering onder meer een stevige drillsessie ondergaan, de beruchte milling én een hoop lessen.

Voor ex-wielrenner Jan Bakelants is een nieuwe waterproef dan weer het moeilijkst. De rekruten moeten één voor één een touwladder beklimmen in een waterval van 20 meter hoogte. Het brengt Jan meteen terug naar een noodlottig moment uit zijn wielercarrière.

"In 2017 ben ik tijdens een afdaling in de ronde van Lombardije tegen de balustrade gegaan en ben ik een meter of vijf, zes diep in een ravijn gevallen", vertelt hij. "Daar heb ik mijn rug gebroken. Ik had een zware indeukingsfractuur en ben daar bijna een centimeter kleiner door geworden."

De herinnering aan de traumatische gebeurtenis maakt het niet makkelijk, maar ondanks zijn angsten zet hij door en bereikt hij de top van de waterval, met de nodige ontlading tot gevolg.