Grote baas van Visma Lease a Bike deelt sneer uit aan Van der Poel en Pogacar

door: BVDO
van aert van der poel
Afbeelding bron: Photonews

Spannend kon je het voorjaar alvast niet echt noemen. Dat laat ook Richard Plugge, de CEO van Visma Lease a Bike weten.

De grote valpartij in de Ronde van het Baskenland betekende niet veel goeds voor het wielrennen, zo beseft ook CEO Richard Plugge van Visma Lease a Bike.

“Eén gigantische valpartij in het Baskenland, waar niet alleen Jonas viel, maar ook Remco en Primoz, en waar de top van het hele voorjaar om zeep is geholpen”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. “Want, met alle respect, het is fantastisch hoe Pogacar Luik wint, maar je miste renners van zijn kaliber die het hem moeilijk konden maken. Voor het wielrennen is dat een drama geweest.”

Ook voor de wielerfans was het volgens Plugge niet leuk. “Het heeft geen enkele ploeg geholpen dat we drie keer naar een Monument hebben zitten kijken waar een renner wegrijdt op veertig of zeventig kilometer voor het einde en in zijn eentje naar de finish rijdt. Zonder dat Wout of Remco of Primoz of Jonas het hen moeilijk maken.”

Volgens Plugge willen mensen spektakel zien. Een solo kan een keer leuk zijn, maar de fans zien veel liever een strijd tot het einde. “Dit was enorm schadelijk voor het wielrennen”, besluit Plugge heel categoriek.