Sabine Hagedoren voorspelt heerlijk weer: "25 graden die dag"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Weervrouw Sabine Hagedoren ziet het weer de komende dagen steeds beter worden. Dit weekend krijgen we zelfs zomerse temperaturen.

Woensdag werd een voornamelijk grijze dag, met temperaturen die 13 tot 16 graden bereikten. "De zon gaat proberen meer en meer door de wolken te priemen. Maar vooral in het westen van het land is die lage bewolking wel redelijk hardnekkig", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

Vannacht wordt het 6 à 7 graden. "Het wordt vrijwel helder. Later op de nacht krijgen we op vele plaatsen mist. Dus donderdag staan we op met dat ochtendgrijs. In de loop van de dag gaat de zon er stilletjes wat meer door komen. We gaan er al een paar graden bijtellen, het kwik stijgt tot 19 graden."

Mooi weer tijdens Hemelvaartweekend

Ook voor de rest van het verlengde Hemelvaartweekend ziet het er goed uit. "Vrijdag gaan we al naar de kaap van de 20 graden, of mogelijk iets meer. Tijdens het weekend krijgen we terrasjesweer: veel zon en het blijft droog."

Zaterdag lopen de temperaturen op tot 23 graden, en zondag tot 25 graden. "Zelfs aan de kust wordt het warm, tot een graad of 23", voorspelt Hagedoren.