Teleurstellend: David Dehenauw ziet mooie liedje al ten einde komen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman David Dehenauw ziet het mooie liedje niet lang meer duren. Na een zalig Hemelvaartweekend volgen er komende week buien. De temperatuur zal ook moeten inleveren.

Zaterdag kregen we stralend weer, met veel zon, wat stapelwolken en temperaturen die opliepen tot 23 à 24 graden in het binnenland. Aan de kust werd het 20 graden. "In de loop van de namiddag werd dat minder, door een zeebries", zei David Dehenauw op VTM.

Vannacht krijgen we vaak brede opklaringen, met minima van 14 graden aan de kust en 12 à 13 graden elders in Vlaanderen. Zondag krijgen we opnieuw veel zonneschijn. Het wordt 24 graden aan de kust en zelfs een zomerse 25 tot 26 graden in het binnenland.

Regen- of onweersbuien

"In de late namiddag en vroege avond zal er in West-Vlaanderen al kans zijn op een aantal plaatselijke regen- of onweersbuien. Zeer plaatselijk kan dat elders ook het geval zijn, maar op veel plaatsen zullen we daar nog niet veel van merken."

"Maandag krijgen we een paar plaatselijke buien, maar ik denk dat het nog zal meevallen met de neerslag - dat het vaak droog is. Dinsdag volgt er regen, en de dagen nadien buien", voorspelt Dehenauw.