Sabine Hagedoren heeft niet zo prettig nieuws: "Kan lokaal wat intenser zijn, met donderslag erbij"

door: STS
sabine hagedoren
Afbeelding bron: VRT1

Weervrouw Sabine Hagedoren stelt vast dat we beland zijn in wisselvallig weer. Een storing speelt ons dinsdag en woensdag parten.

"Dinsdag is er een golvende storing die van over Frankrijk onze richting uitkomt. Dat geeft niet alleen wolken, dat geeft af en toe ook regen. Later op de dag kunnen er in het oosten van het land opnieuw wat buien komen, en daar kan lokaal een donderslag bij horen", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

Het werd niet zo warm als op maandag, maar we kregen toch zomerse temperaturen tot 25 graden in het binnenland. Vannacht komen de minima in Vlaanderen uit op 17 graden.

"De storing schuift meer op naar het oosten. Af en toe krijgen we nog periodes van regen in het centrum en in het oosten. Lokaal kan dat wat intenser zijn en kan daar een donderslag bij horen."

Weer voor woensdag

"Woensdag gaat de storing terugkomen en geleidelijk opnieuw buien geven in de loop van de dag. Langs de grens met Duitsland zal er meer neerslag vallen, met opnieuw kans op gedonder erbij. Aan de kust zou het na middag zonniger worden."

Intussen moeten de temperaturen verder inleveren: het wordt woensdag nog 20 tot 22 graden